Kérdések és válaszok

Milyen vastag a PanzerGlass?

Ahhoz, hogy az üveg képes legyen fenntartani az ütésállóságot, szüksége van bizonyos vastagságra. A PanzerGlass vastagságát sikerült mindössze 0,4 mm vékonyságra minimalizálni, miközben így is fenntartja a szívósságát az ütésekkel szemben. Tehát a PanzerGlass kijelző védő üveglap egyáltalán nem vastag.

 

Miért jobb a PanzerGlass mint a hagyományos fólia?

Számos ok van, hogy a PanzerGlass jobb, mint a hagyományos fóliavédelem. A fólia felhelyezésénél gyakori probléma, hogy a sok légbuborék marad a kijelző és a fólia között, mert a filmréteg nem egy szilárd anyag, mint az üveg. Tehát az emberek többsége nehezen birkózik meg a fólia felhelyezésével. PanzerGlass ellenállóbb, mint a fólia. A fólia általában csak a kisebb karcolásoktól védi meg a kijelzőt. A PanzerGlass az ütések ellen is védelmet nyújt. A PanzerGlass-nak jobban telefonhatása van, hisz a képernyő is üveg, a fólia pedig csak műanyag.

 

A PanzerGlass széttörhetetlen?

Nem, mert nagyobb ütések hatására megsérülhet a PanzerGlass és a kijelző is. Szándékos rongálással minden széttörhető, a PanzerGlass célja, hogy megóvja a telefon kijelzőjét az esetleges sérülésektől.

 

Miért ellenállóbb külső behatásoktól a PanzerGlass?

PanzerGlass edzett üvegből készült, ami kilencszer erősebb, mint a hagyományos üveg. Az edzés egy hosszú folyamat, hisz 500 ° C-on 5 órán át melegítik egy.

 

Miből tevődik össze a PanzerGlass?

PanzerGlass egy edzett üveg, ami kilencszer erősebb, mint a hagyományos üveg.

A kijelző védőüveg négy rétegből áll:

A legfelső részen található a oleophobic bevonat, ami által ellenáll a zsíros ujjaknak és így ezáltal könnyebben tisztítható.

Az edzett üveg kilencszer erősebb, mint a hagyományos üveg.

Az üveg PET-fóliát is tartalmaz amely rugalmasabbá teszi az PanzerGlass-t, így nem törik az szilánkokra.

Az alsó szilikonréteg felel azért, hogy üveg könnyedén a képernyőhöz tapadjon és megoldja azt is, hogy ne legyenek alatta buborékok a felhelyezés során.

A fotóra klikkelve nagyobb méret!

PanzerGlass összetétele

 

A PanzerGlass tényleg üvegből készül?

Igen, PanzerGlass igazi üvegből készül. Egy speciális japán gyártmányú üveget használnak a gyártás során. Ennek az üvegnek a nagy előnye, hogy biztosítja a nagy felbontású kijelző eredeti állapotának visszaadását és az érzékenységét is. És természetesen a szívósság a legfontosabb jellemzője az üvegnek.

 

A telefonok sebezhetősége a sarkoknál

Minden telefon bosszúsága, hogy a sarkok könnyedén sebezhetőek. Egy nagyobb esésénél a telefon képernyője eltörik, vagy bereped, mert az üveg nem rugalmas hanem merev. A PanzerGlass már átment több teszten is, ahol kibírt 1,5 méter magasságból való esést betonra.

 

Újra felhasználható a PanzerGlass?

PanzerGlass újra fel lehet tenni a telefonra, természetesen óvatosan kell eltávolítanunk a meglévő felüléltről. A levételkor és az újbóli felrakáskor kerülni kell a poros. Ne feledje, hogy a szilikon bevonat a PanzerGlass-on eltűnik így az újrafelhasználás nem lesz olyan mint az első felhelyezésnél.

 

Kipróbálhatom a kalapácsos tesztet?

A tesztvideókon a PanzerGlass ellenálló képességét mutatja be a gyártó, de ezt nem ajánljuk, hogy kipróbálja bárki is. A nagyobb ütés a telefonnak nem tesz jót tesz jót, pl. a belső részeket megsértheti, vagy akár teljesen roncsolhatja is. Ezért nem tanácsoljuk a tesztet senkinek.

 

A PanzerGlass ellenáll a karcolásoknak?

Igen, a PanzerGlass ellenáll a karcolásoknak, mint például a pénzérme és kulcs a zsebben nem rondítja el a képernyőt. Természetesen van egy határ, ha erővel belenyomunk egy kést, elképzelhető, hogy karc lesz a kijelző védőüvegen.

 

Hogyan távolítható el a buborék a felhelyezett PanzerGlass alól?

Ha még mindig található némi levegő a kijelzővédő és a képernyő között, akkor széleinél, óvatosan emelje fel a PanzerGlass-t a egészen a levegő buborékig. Majd hagyja, hogy a kijelzővédő üveglap megint magától kisimuljon. Mikroszálas kendővel simítsuk el az egyetlenségeket.

 

Hogyan távolítható el a por a felhelyezett PanzerGlass alól?

A tasakban található egy Dust Remover portalanító szalag, húzza le róla a védőfóliát. Majd a felhelyezett PanzerGlass-t is óvatosan szedje le a készülékről. A portalanító szalaggal eltudja távolítani a szennyeződést. A műveletnél legyen figyelemmel arra, hogy az ujja ne érjen a kijelző védőüveg ragadós felületéhez, mert rajta marad az új lenyomata. A PanzerGlass felhelyezése a szokásos módon történik, amit itt megtekinthet: panzerglass.netlap.info/panzerglass-telepitesi-utmutato/

Ezen a videón megtekinthető a műveletet:

 

A Galaxy S3-ra nem tudom ráilleszteni a PanzerGlass széleit

Galaxy S3 egy olyan design, amely ívelt az oldalán. A Galxy S3-ra eléggé nehéz feltenni kijelzővédő üveglapot, de kétségtelenül, hogy jobban véd PanzerGlass-al, mint anélkül.

 

Miért nem ér végig a képernyőn PanzerGlass egyes telefonoknál?

Kifejezetten a Samsung Galaxy Note 4 és a Galaxy S6 szélei hajlítottak, ezért a PanzerGlass nem érhet végig a lekerekítés végett. Ha végi érne a kijelzővédő üveglap levegő buborékok lennének a széleken. Lásd a fotókon:

A fotókra klikkelve nagyobb méret!

PanzerGlass Samsung Galaxy S6 képBuborékok a Samsung telefonon

 

Hogyan távolítható el a PanzerGlass a kijelzőről?

Lassan emelje fel a kijelzővédő sarkánál, semmiképpen ne kaparja a körmével. Ahogy kezd feljönni a kijelzővédő várjon mindig arra, hogy engedjen a szilikonbevonat, vigyázva arra, hogy nehogy tönkre tegyük az kijelzőt.